BioCarbon Engineering gaat drones inzetten om bomen te planten. Het ambitieuze plan van het Britse bedrijf kan een positief effect hebben op de wereldwijde ontbossing.

1 miljard bomen per jaar

BioCarbon Engineering, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, heeft een systeem ontwikkeld dat bomen kan planten met behulp van drones. De nieuwe methode werkt op slechts een fractie van de kosten (15%) in vergelijking met traditionele herbebossing methoden en met een snelheid dat handmatig planten niet kan evenaren (tot tienduizenden bomen per dag). Het bedrijf heeft als doel om 1 miljard bomen per jaar te planten met behulp van deze nieuwe technologie.

Prototype

Het systeem is nog niet klaar, maar BioCarbon Engineering verwacht het werkende prototype, dat 20 duizend Pond heeft opgehaald tijdens een financieringsronde van Skoll Centre voor Social Entrepreneurship, eind van dit jaar klaar te hebben als volledig functionerend platform.

Analyse

Het systeem van BioCarbon Engineering zendt niet alleen quadcopters uit om zaden te planten, maar analyseert eerst het betreffende terrein en creëert een 3D kaart in hoge resolutie. Vervolgens vliegen de drones over het gebied om met precisie de zaden te planten. De zaden worden afgevuurd met behulp van perslucht. Nadat het zaaien is voltooid kunnen de drones ook worden ingezet om het herbeboste gebied te monitoren.

Technieken

Er zijn verschillende technieken om zaden te planten, zoals het planten van zaden met de hand en via de lucht (bijvoorbeeld via helikopter of vliegtuig). Het handmatig planten van zaden is erg tijdrovend en duur. Het planten van zaden vanuit de lucht zorgt vaak voor een enorme verspilling van zaden.

Precisielandbouw

"Onze oplossing combineert de positieve elementen van deze twee methoden. Ten eerste, door het planten van ontkiemde zaden met behulp van precisielandbouw-technieken, verhogen we de opname. Ten tweede vermindert onze schaalbare, geautomatiseerde technologie aanzienlijk de mankracht en hiermee ook de kosten. Tot slot leveren de drones waardevolle informatie op over het planten van patronen, landschapontwerp en de juiste timing.", aldus BioCarbon Engineering. biocarbon-engineering-drone-plantingbiocarbon-engineering-drone-planting

0 Reacties

    Plaats een reactie