Het lijkt de trend van het nieuwe jaar te zijn op het gebied van onbemande luchtvaartuigjes. Het ontwijken van objecten. Zo hebben tijdens de CES in Las Vegas dit jaar al twee fabrikanten hun nieuwe ontwijksystemen gepresenteerd. Dit is nu nog op basis van twee sensoren die diepte kunnen zien. Aan de TU Delft is er een nieuwe theorie ontwikkeld die een drone met slechts één camera diepte laat waarnemen.

Theorie

Guido de Croon van het Micro Air Vehicle Laboratory (MAVLab) van de TU Delft heeft een nieuwe theorie ontwikkeld voor het ontwijken van objecten door drones. Croon ontdekte dat drones die een object naderen met een op insecten geïnspireerde kijk- en beweegstrategie, op een bepaalde afstand tot het object instabiel worden.

Oscillatie

Het instabiel worden wordt oscillatie genoemd. Deze oscillatie kan de drone gebruiken om te berekenen hoever hij zich nog van de grond bevindt. Dat doet de drone met wiskundige formules die Croon heeft uitgewerkt.

Sonar

De theorie van Croon werd op 7 januari gepubliceerd in het tijdschrift Bioinspiration & Biomimetics. De theorie maakt het mogelijk dat drones steeds kleiner worden. Huidige drones maken namelijk gebruik van sonar om hun afstanden tot objecten te bepalen. Dit instrument is overbodig met de nieuwe theorie van Croons. eenogige-drone-ziet-diepte-guide-de-croon-micro-air-vehicle-laboratory-tu-delft-parrot-2016eenogige-drone-ziet-diepte-guide-de-croon-micro-air-vehicle-laboratory-tu-delft-parrot-2016

0 Reacties

    Plaats een reactie