David Boggs, waarvan een tijdje geleden zijn DJI Phantom 3 neergeschoten werd door zijn buurman (William Meredith), heeft een rechtszaak gestart. Meredith, de 'drone slayer', zoals hij zichzelf noemt, werd gearresteerd maar vervolgens weer vrijgelaten. David Boggs start nu echter een rechtszaak en wil een schadevergoeding zien voor zijn inmiddels kapotte drone.

William Meredith

Korte tijd geleden is een man uit Kentucky, William Meredith, vrijgesproken nadat hij een drone van zijn buurman had neergeknald. Volgens Meredith moet er sprake van privacy zijn rondom je eigen huis, en naar zijn mening maakte David Boggs (de buurman) inbreuk op deze privacy. Boggs zweefde namelijk boven het huis van Meredith en hij was dit op een gegeven moment beu. Met een goed gemikt schot knalde hij de drone uit de lucht. Meredith lijkt ook geen spijt te hebben van zijn acties, want aan zijn Facebook profielfoto heeft hij de tekst 'The drone slayer' toegevoegd. william-meredith-drone-slayerwilliam-meredith-drone-slayer

Aanklacht

William Meredith werd gearresteerd en aangeklaagd voor vandalisme en het in gevaar brengen van mensen door zijn actie. Hij werd echter uiteindelijk vrijgesproken door de rechtbank. Meredith gaf aan het daar niet bij te laten zitten en de drone eigenaar ook aan te klagen. Het is nu echter de omgekeerde wereld, want David Boggs heeft nu een rechtszaak aangespannen tegen Meredith. Boggs wil dat de rechter nagaat of er wel daadwerkelijk een overtreding is begaan door hem, en wanneer dit niet het geval is, wil hij een schadevergoeding van $1500 dollar voor zijn DJI Phantom 3 die de aanval niet overleefde.

Privé-eigendom

De advocaat van David Boggs beroept zich op het feit dat het luchtruim niet onderworpen is aan privé-eigendom, en Boggs daardoor niet aansprakelijk kan worden gesteld voor het vliegen op de betreffende plek. De grote vraag is echter; indien een drone over privé-eigendom vliegt, is dit dan een overtreding? De regelgeving geeft op dat gebied nog vele onduidelijkheden. De uitslag in deze rechtszaak biedt dus wellicht duidelijkheid over de regelgeving in dergelijke zaken.

0 Reacties

    Plaats een reactie