Eind juli verscheen de Tanky drone op de crowdfunding website Kickstarter. De kleine racedrone zou de snelste productiedrone ter wereld worden. Om dit project succesvol te laten voorlopen was er 225.000 dollar nodig. Helaas werd dit doel niet bereikt en ging het plan niet door. Nu is de Tanky drone weer terug en is er nog maar 150.000 dollar nodig.
Na een niet succesvolle Kickstarter campagne hebben de bedenkers van de Tanky drone niet bij de pakken neer gezeten. Samen met Kickstarter hebben zij gekeken naar mogelijkheden om de Tanky drone beter onder de aandacht te brengen bij de doelgroep. Van te voren werden er dan ook al mogelijke 'backers' benaderd en gevraagd om op de eerste dag van de nieuwe campagne meteen een exemplaar van de drone te kopen.
Dankzij de betere promotie wisten de makers van de Tanky drone in de eerste 24 uur al meer dan 55.000 dollar op te halen. Om het doel te bereiken moet er echter nog een grote slag geslagen worden. Door onderhandelingen met leveranciers is het de makers gelukt om de minimale order aantallen van onderdelen te verlagen. Mede hierdoor is het doel om het project succesvol te maken verlaagd van 225.000 dollar naar 150.000 dollar.
Mocht het plan ook deze tweede keer toch niet slagen, dan gaan de ontwikkelaars de handen ineenslaan met grote fabrikanten. Hier zijn al enkele gesprekken mee geweest, maar daarover konden de makers niet veel meer vertellen tegenover DRONES.nl.
De Tanky drone is nog ruim een maand te koop via Kickstarter en je hebt al een snelle racing drone vanaf 399 dollar. Hiervoor krijg je een Bind'n'Fly (BNF) versie die je kan koppelen met verschillende remote controllers. Een Ready-to-Fly (RTF) set heb je voor 499 dollar. Hierbij wordt de TBS Tango remote controller geleverd.
Het komt veel voor dat drones worden aangeboden via crowdfunding websites zoals Kickstarter en IndieGoGo. Nieuwe start-ups verkopen zo al drones voordat ze überhaupt gemaakt zijn. Dit is vaak net de investering die jonge bedrijven nodig hebben om hun plannen te realiseren. Dit gaat niet altijd zonder slag of stoot. Eind 2014 werd de ZANO drone gepresenteerd. Dit project flopte na ruim een jaar van ontwikkelingen. Ook Chris Anderson, CEO van 3D Robotics, sprak zich uit over de vele drone crowdfunding flaters.
DRONES.nl biedt een verzameling van nieuwsberichten over drones in categorieën als: Drones, Accessoires, Luchtfotografie, FPV racing, Evenementen, Technologie, Bezorging en Opmerkelijk.
Naast nieuws vind je ook video’s , bedrijven, events en forum over drones, oftewel de kleine vliegtuigjes zonder piloot ook wel aangeduid als multicopters, quadcopters, hexacopters, octocopters, helikopters, UAV en andere onbemande luchtvaartuigen en op afstand bestuurbare vliegtuigjes.
Via de handige dronevergelijker kun je razendsnel alle drones zoeken op basis van bepaalde kenmerken. Via de zoekmachine vind je alle populaire modellen drones van bekende merken.
[message]