Het is natuurlijk geweldig om je drone mee te nemen op vakantie om de prachtige plekken van Europa vast te leggen vanuit de lucht. Het is belangrijk om je wel aan de vliegregels in het land te houden zodat je boetes, inbeslagname van je drone of zelfs een celstraf kunt voorkomen. De belangrijkste regel die in alle landen geldt is: gebruik je gezonde verstand.
Nederlanders nemen steeds vaker hun drones mee op vakantie om daar prachtige opnames te maken. Door de regels van jouw vakantiebestemming in acht te nemen voorkom je dat je een boete krijgt of dat je drone in beslag wordt genomen door de lokale autoriteiten.
Ga je met het vliegtuig op reis, dan is het belangrijk om je accu's op de juiste manier mee te nemen. Sommige vliegmaatschappijen controleren hier strenger op dan anderen en daarom is het belangrijk om altijd op de website van je maatschappij te kijken voor het beleid over het vervoeren van drones en lithium-ion (LiPo) batterijen.
Het is belangrijk om de LiPo batterijen niet helemaal op te laden als je ze mee neemt in een vliegtuig. Ook is het belangrijk dat de batterijen niet te warm of koud worden. Hiervoor zijn speciale LiPo Safe Bags verkrijgbaar. Hier kun je de accu('s) in bevestigen tijdens het transport in een vliegtuig. Als laatste is het belangrijk om de accu's in de handbagage mee te nemen. Wanneer deze toch plotseling vlam vatten, kunnen deze altijd geblust worden.
De belangrijkste drone-regels voor de populairste vakantiebestemmingen in Europa:
In dit overzicht staan nog niet alle landen van Europa. Belangrijk is om in elk land je gezonde verstand te gebruiken. Mocht je twijfelen over wat wel en niet mag, raadpleeg dan de lokale overheden voordat je gaat vliegen met je drone. Weet jij de regels van een van de landen die niet in dit overzicht wordt beschreven, laat deze dan achter in de reacties.
Belgie steekt er met kop en schouder boven uit ,maximale hoogte 10meter . Brussel grijp eens in!!
Op Bonaire en Curaçao (Aruba weet ik niet zeker) mag er officieel niet gevlogen worden omdat de eilanden compleet onder een CTR liggen van de luchtverkeersleiding op Curaçao. Het schijnt echter wel "gedoogd" te worden omdat de toezicht en handhavers veelal niets hierover afweten en daarom de "droners" voorlasnog met rust gelaten worden. Maar... wees gewaarschuwd.
@Jan-Pieter: Complete onzin die je hier verteld. Je moet bij 2 instanties even de vergunning regelen, bij 1-tje krijg je ook netjes de regelgeving en een kaartje met de No-Fly zones. Wat je hier neer zet is dus onzin, Curacao heeft de regels prima voor elkaar en ook de autoriteiten zijn prima op de hoogte van de regelgeving. Als je die vergunning niet geregeld hebt (kan vooraf!) dan neemt de doane je drone in beslag en mag je hem op komen halen als je de vergunningen geregeld hebt.
Wie heeft die domme regels in België gemaakt, we zijn ongeveer het kleinste landje in Europa, met de strengste regels, de meeste politiekers en de meeste regeringen. Willen we onze hobby uitvoeren, moeten we naar Nederland, Frankrijk of Duitsland ???
@remcovanderheeft: kun jij zeggen bij welke instantie ik een vliegvergunning voor Bonaire kan aanvragen?
Welke regels Denemarken
Misschien tijd om de achterhaalde informatie op deze pagina eens te updaten?
DRONES.nl biedt een verzameling van nieuwsberichten over drones in categorieën als: Drones, Accessoires, Luchtfotografie, FPV racing, Evenementen, Technologie, Bezorging en Opmerkelijk.
Naast nieuws vind je ook video’s , bedrijven, events en forum over drones, oftewel de kleine vliegtuigjes zonder piloot ook wel aangeduid als multicopters, quadcopters, hexacopters, octocopters, helikopters, UAV en andere onbemande luchtvaartuigen en op afstand bestuurbare vliegtuigjes.
Via de handige dronevergelijker kun je razendsnel alle drones zoeken op basis van bepaalde kenmerken. Via de zoekmachine vind je alle populaire modellen drones van bekende merken.
[message]