Drones kunnen levens redden met snel transport van medische monsters. Het Center of Applied Aeronautical Research (ZAL) heeft onlangs een belangrijke testvlucht in Hamburg gelanceerd als onderdeel van het Medifly-onderzoeksproject en de resultaten mogen er wezen.

Dronevluchten

Bezorging van belangrijke medische monsters werd onlangs getest in Hamburg, Duitsland. In totaal vloog een drone zes keer tussen het legerziekenhuis in Wandsbek-Gartenstadt en het Marienkrankenhaus-ziekenhuis in Hohenfelde. Een afstand van ruim vijf kilometer. De onderzoekers kregen een uitzondering om te vliegen in stedelijke gebieden.

Resultaat

De resultaten van de test waren meer dan positief: alle testvluchten zijn met succes afgerond. De drones waren zo'n tien minuten onderweg- en dus aanzienlijk sneller dan een ambulance, die in geval van nood de weefselmonsters door het stadscentrum zou vervoeren. Met de opgedane kennis gaat het project nu een nieuwe fase in, waarvan we in de toekomst meer gaan zien.

Bewijzen

Om de testen uit te voeren, moest de de dronevlucht aan een aantal eisen voldoen. Zo moest men vooraf bewijzen dat de geautomatiseerde vluchten boven bevolkte gebieden en drukke wegen te allen tijde veilig zouden zijn. De planning en coördinatie, met name met de nationale luchtvaartautoriteit en het luchtverkeersleidingscentrum op de luchthaven van Hamburg, duurde enkele maanden.

Medifly

De testvluchten met medische monsters zijn onderdeel van het project Medifly. Medifly is een gezamenlijk project dat wordt gesponsord door het Duitse federale ministerie van Transport. Daartoe hebben een hele rits aan bedrijven, waaronder Centre of Applied Aeronautical Research (ZAL), FlyNex, GLVI Gesellschaft für Luftverkehrsinformatik GmbH en Lufthansa Technik AG hun krachten gebundeld.

Bron: bdli.de

0 Reacties

    Plaats een reactie